Flødeis med karamel, chokolade og saltede peanuts // Snickers is

Flødeis med karamel, chokolade og saltede peanuts // Snickers is

Den bedste og nemmeste flødeis uden ismaskine

I folkeskolen lavede jeg flødeis for første gang, hvor vi løbende skulle røre i den, for at den ikke delte sig i lag inden den frøs helt.

Siden har jeg tænkt, at det var svært at lave is. Men så faldt jeg over videoer, hvor de blandede fløde og kondenseret mælk?

Vi har altid haft kondenseret mælk, da jeg voksede op, fordi man i Vietnam bruger det meget. Primært til vietnamesisk kaffe ❤️ Som barn elskede jeg også en tyndt lag på en skive franskbrød. Men andet brugte jeg det egentlig ikke til, så jeg synes det virkede spændende i flødeis. 

Første gang jeg lavede den var da jeg havde pigerne fra studiet på besøg. Det blev SÅ lækkert, også er den så nem! Isbasen består kun af 3 ingredienser og opskriften giver 1 liter is.

Sød karamel og saltede peanuts

I opskriften bruger jeg en dåse kondenseret mælk i isbasen. Og endnu en dåse bliver kogt til den lækreste, bløde karamel (dulche de leche). Den kan også købes kogt, men jeg foretrak bare at købe 2 af den samme, i stedet for at lede.

Efter min smag skal den koges i 3 timer, så bliver den lidt fastere end Nutella.
Koger du den i 2 bliver den flydende som sirup og koger du den i 4 timer bliver den næsten fast.

Den kan sagtens koges flere dage inden, lad bare dåsen være uåbnet til du skal bruge den. 

Is med din yndlingsslik

Isbasen kan blandes med lige det du har lyst til. Jeg elsker saltkaramel, så de saltede peanuts er perfekte til den søde is og karamel, samtidig med at den giver noget knas. Du kan sagtens blande det slik eller frugt i, som du bedst kan lide.

Den lækreste og nemmeste Snickers is

  • 10 pers.
  • 3,5 time (6+ timer i fryseren)

Ingredienser

Isbase

1 dåse kondenseret mælk

450 ml fløde

1 god vaniljestang (eller 2 1/2 tsk. vaniljepaste)

Snickers is

50 ml fløde

150 g chokolade (jeg valgte mælkechokoladen fra Marabou)

250 g Dulce de leche

200 g saltede peanuts 

Fremgangsmåde

Dulce de leche

Sæt 1 hel og uåbnet dåse kondenseret mælk i en stor, tykbundet gryde. Hæld vand 5 cm over dåsen, gerne mere. 

Få vandet op at koge og skru ned på lidt over middel varme med låg. Lad den stå og småkoge i 3 timer. Hold gerne øje med den undervejs og hæld vand i løbende så dåsen hele tiden er fuldstændigt dækket.

Når dåsen har kogt i 3 timer, tages den op og lad den køle på køkkenbordet.

50 ml fløde røres i de 250 g af karamellen når den er kølet, så bliver den nemmere at fordele.

Isbasen

Pisk fløden til skum, den skal ikke være for pisket men heller ikke for let. 

Hæld dåsen med kondenseret mælk og vanilje i fløden, mens der piskes meget let eller vend den forsigtigt i. Jo mere luftig skummet forbliver, jo lettere bliver isens konsistens. 

Hak chokolade og peanuts groft.

Rør de sidste ingredienser i, gem evt. lidt til pynt ovenpå.

Det hele hældes over i en beholder (jeg bruge en brødform), pynt og sæt den i fryseren i mindst 6 timer, helst natten over.

Det fungerer bedst, hvis alle ingredienserne til isbasen har samme temperatur, så smid den ene dåse kondenseret mælk i køleskabet.

Resten af den kogte karamel kan bruges ovenpå pandekager med bananskiver, eller prøv den ovenpå vores overnight oats, på brød eller hvad du nu kan finde på.

Denne type flødeis er “tungere” end 1 liter is fra supermarkedet. De billigere is indeholder nemlig mere luft. Det gør også, at du nok spiser mindre af den hjemmelavet version.

Skriv et svar