Ingefær

Ingefær

Ingefær er super sundt!

Du har sikkert hørt det de sidste par år. Ingefær har virkeligt fået en plads i forskellige mad- og drikkevarer de seneste par år. Mest fordi den har så mange fordele for dit helbred og velvære. 

I dag finder man ofte ingefær i småkager, øl, iste, ingefærshots, juice, musli- og frugtbarer.

Ingefær har været dyrket i flere tusinde år i både Indien og Kina. Rødderne bliver brugt både friske, tørret og i pulverform. 

Den mest effektive måde at få de sunde fordele er, at indtage ingefær rå. Du kan tilføje den til din madlavning enten i wok, marinader til kød eller i dine smoothies og juice.

Den tørrede variant i hele knolde bruges ofte til længere opkogninger, såsom lage til syltede græskar og frugter. Den kan blandt andet fås her.

Hvad er ingefær godt for?

Ligesom sit familiemedlem gurkemeje, har ingefær et højt indhold af gingeroler, som dæmper inflammationer og betændelsestilstande ved at styrke immunforsvaret.

Derudover er der også undersøgelser som viser positive effekter mod slidgigt, forhøjet blodtryk, ømme muskler efter træning og endda mod kvalme.

Tips & tricks

  • Den nemmeste måde at skrælle roden på er at skrabe på skrællen med en ske. På den måde undgår du at for meget af den går til spilde og du kan komme ind i krogene og fjerne alt skrællen.
  • Hvis du ikke får brugt hele roden, kan den med fordel gemmes. Hvis du skræller den og skærer den i små tern, kan du gemme dem i en pose i fryseren. På den måde er der små portioner klar til når du laver dine smoothies eller du kan vælge at rive den over din mad.

Hvor meget ingefær må man spise?

Selvom ingefær er super sundt, er det lige som med alt andet noget som skal indtages med måde. Det vil sige 3-4 g om dagen i rå form, vil ikke gøre nogen skade. Større doser i længere tid kan give bivirkninger som diarré, halsbrand og oppustethed.

Man må gerne spise ingefær når man er gravid, men for en sikkerhedsskyld er det en god idé at skrue ned for indtaget hvis du har et stort dagligt indtag. Det er anbefalet kun at indtage 1 g dagligt.

Børn under 2 år bør undgå indtagelse af ingefær, men i små doser som der er tilført i madvarer gør ikke skade. 

Dette indlæg indeholder reklamelinks. Hvis du bruger dem, koster varerne det samme og du hjælper os med et lille bidrag. 💕

Dette indlæg har 2 kommentarer

Skriv et svar