Madklubben Aarhus // En klassiker

Madklubben Aarhus // En klassiker

Vi har været utroligt glade for Madklubbens Bistro Royal i København og blev derfor meget begejstret, da åbningen af én i Aarhus blev offentliggjort.

Om Madklubben Aarhus 

Restauranten har lokaler i det smukke og gamle Toldkammer. Før i tiden rummede lokalerne Jensens Bøfhus, som var mere inddelt og havde flere hele og halve vægge.
Nu er lokalet åbent helt op. En lav halvmur indrammer midten af restaurant, hvor der er en cocktailbar og et forretskøkken.

Det første syn man møder er helt klart det store og smukke lokale. Det er så indbydende, at kunne se hele restauranten og mærke stemningen lige så snart man træder ind.

Restaurantens indretning er gennemført og gennemtænkt. Bygningen er tegnet af den kongelige bygningsinspektør Hack Kampmann, deraf også adressen. Inventaret er primært danske design klassikere med et hjemligt twist, som bestik i glaskrukker på de rustikke borde. Det giver en afslappet stemning, hvor man føler sig hjemme.

Vi blev placeret ved et tomandsbord op ad væggen i venstre side efter eget valg. Ulempen ved den store og åbne restaurant er akustikken. Det vidste vi i forvejen og valgte derfor et bord, som ikke var for centralt.

Hvordan var maden så?

Vi gik med Greatest Menuen med småjusteringer. Menuen består af 3 retter til 350,- pr. person.

En af justeringerne var, at vi valgte rørt tatar istedet for rimmet laks. Ikke fordi vi havde smagt laksen, men fordi tatarer skulle have et skud. Der kan være stor forskel på hvordan rørt tatar bliver sammensat og smagt til, derfor var værd at prøve deres.

Det fortrød vi ikke! 
Der var fordybninger i den hakkede okseinderlår med bl.a. bagte og syltede tomater, ramsløgsmayo, ristet rugbrød og toppet af med et gavmildt drys Havgus. Det var som små overraskelser gemt under osten. Alle smagene var afstemt og ingen af delene dominerede tataren for meget.

Madklubben Aarhus anmeldelse - forret: Rørt tatar

Vinen!

Efterhånden er det en tradition at få Château Lamothe-Cissac (2011), når vi er på Madklubben. Vi vil lade de professionelle beskrive den, men vores præference er tunge vine, som ikke er for krydret. 
Vi fik den anbefalet engang på Bistro Royal og har bare været vild med den lige siden. Den passer godt til de lette forretter og samtidig rigtigt godt til hovedretten.

Hovedretten er den klassiske oksecuvette, som også er meget velkendt på Bistro Royal. Det er en helstegt skær-selv steg, dertil fritter, salat og bearnaise.

På menuen er hovedretten med rødvinssauce, men vi er begge svært glade for en god bearnaise.

Alle elementerne er gode og perfekt stegt, også er der massere af det.

Madklubben Aarhus anmeldelse - hovedret: Oksecuvette med fritter

Til dessert fik vi is – både hasselnøddeis og chokoladeis med karamelsauce, flødeskum og hakkede hasselnødder.

Selvom vi var godt proppet og var nødt til at tage en længere pause mellem hovedret og dessert, så spiste vi den op! Den var virkeligt god!

Madklubben Aarhus anmeldelse - dessert: Sunday a la Toffifee med hasselnødder

Den endelige bedømmelse

3.5/5

Madklubben Aarhus skuffer ikke. Den leverer det den skal og rammer man en dag, hvor restauranten ikke er propfyldt, er akustikken overkommelig og tjenerne meget opmærksomme.

Tataren var virkeligt lækker og overraskende, mens hovedretten er præcis som den skal være! 

Prisen på maden og vin er god i forhold til kvaliteten og mængden. Dog var vi lidt skuffede over at en ekstra lille kande sauce kostede os 50 kr. mere. Ikke så meget pga. prisen, men mere den mængde vi fik serveret i første omgang, som gjorde at vi bestilte ekstra.

Endnu engang kom vi glade og tilfredse fra Madklubben Aarhus. Næste gang prøver vi måske Madklubben Grill. Stedet er en klassiker, man ved hvad man kan forvente uden for store overraskelser, deraf også vurderingen.

Læs også om vores oplevelse hos en af Madklubben lidt anderledes koncepter, Restaurant Bazaar i København.

Madklubben Aarhus
Hack Kampmanns Plads 1-3
8000 Aarhus C

www.madklubben.dk

Greatest menu

3 retter

350 kr. pr. person

Forret

Rørt tatar af okseinderlår, bagte og syltede tomater, sennepskorn, ramsløgsmayo, mizuna, Havgus og smørristet rugbrød

Hovedret

Helstegt oksecuvette med bagte hvidløg, sprøde fritter, salat og bearnaisesauce

Dessert

Hasselnødde- og chokoladeis, saltet karamelsauce, hasselnødder, hvid chokolade og flødeskum

Drikkevarer

Rødvin: Château Lamothe-Cissac, Haut-Médoc – fra Frankrig (2011)

Skriv et svar