Paprika

Paprika

Paprika og peberfrugt

Du kender sikkert paprika, som basen i paprikasovs, paprika gryde eller indianergryde, som den også kaldes.
Det er et af de almindelige krydderier i supermarkederne og tilfører en smuk dyb rød farve til dine retter. Krydderiet går godt til retter med kylling eller svinekød. Den kan også bruges i gryderetter, tomatsauce, salsa og dressing.

Paprika bruges ofte i retter fra mellemeuropa. I Spanien giver den chorizopølse sin røde farve og i Ungarn, hvor den bruges i deres verdenskendte goulash.

Paprika smager ikke af meget for sig selv, den er pikant og kan prikke lidt på tungen. Den er en smagsforstærker, som fremhæver de mere dybe toner af retterne den bliver tilført. Den består af tørrede og ristede peberfrugter.

Man kan få den i forskellige varianter hvor den kan være røget, sød (edelsüss) eller stærk (rosenpaprika).
Den røget bruges tit til barbecue blandinger fordi den er sødlig med tunge noter af røg.

Paprika er sundt

Vidste du at peberfrugten er i familie med chili? Derfor indeholder den også de stoffer i chili, som øger forbrændingen.
Ligesom i peberfrugten, indeholder paprika store mængder C- og A-vitamin.

Med mange andre krydderier, sætter man først gang i krydderiernes smag og duft, når man rister dem af på en tør pande, før man smider de resterende ingredienser i.
Det skal man ikke med paprika, dens delikate og fine nuancer kan forsvinde og blive bitre.

Opbevaring af paprika

Mange har deres krydderier over komfuret. Dette giver god mening fordi de er lette at komme til. Men det er faktisk ikke den optimale måde at opbevare krydderier på. Damp og kondens suges ind i krydderierne, klumper sammen og danner bakterier.

Derfor er det optimale sted at opbevare sine krydderier i en lufttæt beholder i et mørkt og tørt sted, som anvist på de fleste bøtter og poser.

Dette indlæg indeholder reklamelinks. Hvis du bruger dem, koster varerne det samme og du hjælper os med et lille bidrag. 💕

Skriv et svar