Ramen // nem og smagfuld japansk nudelsuppe

Ramen // nem og smagfuld japansk nudelsuppe

Ramen betyder nudler

Nudelsuppen, der varmer og er utrolig smagfuld er så god dagen derpå. Suppen har umami, som betyder at den både er salt, sød, stærk og bitter. Det er de 5 smagssanser som mennesket kan registrere, alt sammen i én brandvarm skål.

Vi plejer at lave den på kylling eller steaks af rib-eye. Begge dele bliver helt fantastisk. Retten passer sig selv og jo længere tid den kan få, jo bedre bliver den. 

Ramen er en japansk suppe

Den traditionelle grundsuppe består enten af fisk eller kød, miso (fermenterede soyabønner) eller soya, toppet af med baseret svinemave, nori (tørret tang), snittet forårsløg og et halvt blødkogt æg. 

Vores opskrift er lavet så du kan få de fleste ingredienser i danske og asiatiske supermarkeder. Når de først er købt, kan de fleste ingredienser til suppen kan bruges flere gange.

En medium stegt rib-eye eller saftig kylling på din suppe?

Vi startede med kun at lave den med helt fantastiske steaks. Men så spiste vi den oftere og oftere, så steaks blev dyre i længden.
Selvom vi altid købte stort ind når Rema1000 har tilbud på 1/2 kg til 69,95,- for en hel steg. De kan iøvrigt varmt anbefales. 

Så køber vi 3-4 kg og skærer dem ud til bøffer á 2-3 cm og pakker dem i fryseren. Så er de super nemme at tø op, når lysten til lækre og smagfulde steaks lige pludseligt melder sig. 

Nå, men nok om rib-eye for endnu en favorit her hjemme er den med saftigt, revet kylling.

Kyllingelårene passer sig selv i ovnen, ligesom i vores opskrift på kylling i rød karry og suppen kan stille og roligt simre imens. Imens alle ingredienserne koges ind, kan du smide dig på sofaen.

Verdens bedste ramen suppe!

  • 2 pers.
  • Min. 2 timer

Ingredienser

Grundsuppen

1 løg, skræl løget og skær enderne af

2 fed hvidløg

1 gulerod

3-4 liter vand

2 frosne, hele kyllingelår med rygben
eller
2 steaks af en lækker udskæring (vi plejer at bruge rib-eye)

4-5 spsk fiskesauce

2 spsk østerssauce

3 spsk soya

1/2 spsk lys miso

Tilbehør

1 blødkogt æg

2-3 blokke ægnudler

2-3 forårsløg, fintsnittet

1/2 frisk lime, i både

2-3 bok choy (kan undlades eller erstattes af 2 håndfulde frisk spinat)

1/2-1 frisk chili, fintsnittet

1 håndfuld koriander (kan undlades)

Fremgangsmåde

Start med at tænde ovnen på 220 grader (varmluft 200 grader) Smør et fad med lidt olie, hvor kyllingelårene kan ligge i. Læg dem i fadet med skindsiden nedad. Strø salt på den side som vender opad. 

Efter en halv time vendes lårene med skindsiden opad, strø salt på og tilbage i ovnen. De skal cirka have 1 time i alt i ovnen, de behøver ikke at være fuldstændigt gennemstegt.

Når kyllingelårene er gyldne og skindet sprødt er de færdige. Tag dem ud og til dem til afkøling på køkkenbordet. Det hjælper at fjerne skindet og skille kødet lidt ad, det gør køleprocessen hurtigere. Skindet skal ikke bruges, men smager dejligt 😉

Suppen

Sæt en gryde ved middel varme med vand, løg, hvidløg, gulerod, fiskesauce, østerssauce, soja og miso i.

Når lårene er kølet nok, pilles alt kødet af benene og i mindre stykker. Til dette er et par engangshandsker uundværlige.
Benene ligges over i gryden til suppen. 

Hvis du bruger steaks skal du stege dem, så kan de hvile mens du laver resten. Vi plejer at stege dem rare-medium og lade den hvile i 30 min. De skæres i strimler, lige inden servering.
Da de ikke har nogle ben at koge på, bruges fond eller 1-2 okse bouillonterninger.

Du kan enten blanchere bok choyen ellers plejer vi at ligge det i det fad kyllingen har været i også i ovnen i 15 min, så for de lidt smag og fedt derfra. De må gerne blive en smule bløde i spidsen, men stadig sprøde i bunden. Bruger du spinat, skyller du dem bare.

Imens gryden koger på benene kan du koge ægget (6 min.) i en kasserolle og derefter nudlerne.

Smag løbende suppen til og lad den endeligt koge så længe du kan. 

Anretning

I 2 skåle fordeles nudlerne, bok choy klippes eller skæres i mindre stykker. Bruger du spinat ligger du dem bare i skålene.

Ved siden af anrettes forårsløg, chili, lime og det revet kyllingekød eller steak skåret i strimler.

Som det allersidste skal suppen op og bulderkoge.
Ved bordet, hældes suppen op så den dækker nudlerne og gerne også mere.

Ved bordet deles ægget på midten og hver halvdel, ligges i skålene sammen med kødet eller kyllingen. Til sidst strøs med forårsløg, koriander, chili og lime presses efter behov. 

Suppen skal koge helt vildt lige inden servering, fordi alle ingredienserne er enten kolde eller lunkne. Når suppen hældes over, køles den en smule og bliver klar til at spise.

Retten er også super nem at lave til flere personer, du skal bare have en stor nok gryde.

Prøv også vores panang kylling, hvor de samme kyllingelår kan bruges.

Skriv et svar