Spidskommen

Spidskommen

Hvad er spidskommen

Spidskommen har oprindelse fra det gamle Egypten, hvor det oprindeligt blev anvendt som lægemiddel og blev først senere hen anvendt som krydderi til madlavning.

Spidskommen dyrkes i dag i landende Marokko, Indien, Iran, Kina, Amerika og Tyrkiet. 

Kommen vs Spidskommen

Spidskommen er ikke det samme som almindelig kommen, selvom frøene ligner hinanden til forveksling. Spidskommen og kommen er to vidt forskellige planter. Der er derfor stor forskel på smagen og hvordan de to krydderier anvendes. Brugen af dem kan derfor ikke erstatte hinanden.

Spidskommen er i familie med dild, anis og fennikel, hvilket gør at den også har en lidt lakrids lignende og skarp smag.

Prøv vores super nemme fladbrød med spidskommen, de er super gode og sprøde også til at dyppe i en lækker haydari dip.

Spidskommen frø eller stødt

Krydderiet er lavet af spidskommen plantens fro. 

Derfor fåes spidskommen enten som hele frø eller stødt (pulver). Skal den bedste smag frembringes, så anbefaler vi de hele frø bliver ristet på en tør pande, hvorefter de stødes i en morter eller knuses i en krydderikværn.

Sort Spidskommen

Sort spidskommen er en anden variant af spidskommen, her vil du opleve en sødere og finere smag. Det er til gengæld noget man finder sjældent i danske butikker og i en højere prisklasse.

Sundhedsmæssige fordele

  • Nemmere vægttab.
    Hvis du ønsker at smide nogle overflødige kilo, så er det tidligere blevet påvist at dagligt indtagelse af spidskommen kan bidrage til vægttab.
  • Gavner fordøjelsen.
    Spidskommen indeholder stoffet thymol, hvilket stimulerer de kirtler som udskiller vores fordøjelse enzymer. Derudover indeholder spidskommen magnesium, hvilket er godt for fordøjelsen.
  • Sundere hud.
    E-vitaminer er vigtig for huden, da det bidrager til en ung og sund hud. Så er det heldig at spidskommen indeholder disse.

Anvendelse

Spidskommen kommer oftes i spil, når der skal laves mad som traditionelt krydres meget. Ligesom koriander, så er det et krydderi, der i høj grad anvendes i Mellemamerika, Mellemøsten og Indien.

Du kan anvende spidskommen i retter med ris, kylling, okse- og lammekød. Du kan ligeledes anvende spidskommen i supper og grønsagsretter ex. Shawarma, kebab, chili con carne og falafel.

De giver også den mest aromatiske smag til fladbrød. Prøv vores opskrift på lækre og sprøde fladbrød med stødt spidskommen.

Opbevaring

Vi anbefaler at opbevare spidskommen i mørk og tørt i en lufttæt beholder.

Dette indlæg har 3 kommentarer

Skriv et svar