Tzatziki // En græsk klassiker med agurk og yoghurt

Tzatziki // En græsk klassiker med agurk og yoghurt

Tzatziki er perfekt til kød, salat og brød

Tzatziki er en klassiker og de fleste elsker den. Den er nem at lave og kræver meget få ingredienser. Den kan røres tidligt på dagen, så har du tid til at agurken skal dræne og tzatzikien kan sætte sig i køleskabet.

Den er perfekt som tilbehør til grill- og kødretter, salater eller som dip til fritter, brød eller grønsagsstænger.
Den er særligt god at smørre i krydrede gyros.

Græsk yoghurt eller græsk inspireret yoghurt

Normalvis køber vi de der spande med 1 kg. græsk yoghurt, men Fakta havde udsolgt. I stedet vi prøvede den græsk inspireret yoghurt fra Thise (10%).

Den overraskede meget positivt, da den er tyndere i konsistensen, så det overskydende i bøtten er til at spise med müsli eller i overnight oats

Vi plejer at skulle gøre os umage med at få brugt det sidste af yoghurten, men fordi konsistensen minder om skyr, får vi det ikke brugt til andet end endnu en omgang tzatziki. Thises version laves i 2 forskellige størrelser, hvilket er en stor fordel for små husstande som os.

Hvidløgsånde eller ej?

Vores tzatziki er ikke en af de stærke, men opskriften kan sagtens justeres med flere eller færre fed hvidløg. Vi kan godt lide hvidløg, men ikke nok til at ville smage det resten af aftenen.

drænet agurk og græsk yoghurt

Verdens bedste og nemmeste tzatziki

  • 2 pers.
  • 20 min.

Ingredienser

1 agurk

500 g græsk yoghurt

2 fed hvidløg

Salt og peber

Fremgangsmåde

Riv agurken på den grove side at rivejernet. Lad det dræne i en si med 1 tsk. salt i 1/2 – 1 time.

Pres hvidløg og rør det sammen med den græske yoghurt.

Tilføj agurken i og rør godt rundt. Smag til med mere salt og peber. Gør det til sidst, da saltet fra den drænede agurk også blandes i agurken.

Har du et større selskab, er det super nemt og billigt at røre en stor portion tzatziki og en haydari sammen, som lækkert tilbehør til det meste.

Skriv et svar